Gezocht: vrijwillige digihelpers

Ik wil digihelper worden

Ben jij handig met computers en smartphones en heb je interesse voor alles wat digitaal is? Dan zijn wij op zoek naar jou als digihelper! Zet je in als vrijwilliger bij het lokale digipunt en bied ondersteuning op een vast tijdstip in het Lokale Dienstencentrum 'Den Tap'. Daar bekijk je samen met de hulpvragers zijn/haar digitale vraag. 

Wat doet een digihelper? 

Als digihelper help je andere inwoners die een vraag hebben over hun laptop, tablet of smartphone.Bij voorkeur doe je dit op hun eigen apparaat, zodat ze de stappen beter kunnen onthouden en uiteindelijk zelfstandig kunnen handelen. Je begeleidt hen stap voor stap en stuurt bij waar nodig.

Welke vragen kun je verwachten? 

  • Hoe kan ik videobellen met mijn kleinkinderen?
  • Hoe gebruik ik itsme?
  • Hoe maak ik een account aan?
  • Waar vind ik mijn foto's terug op mijn smartphone?
  • Hoe maak ik zelf online een afspraak bij de dokter? 

Waar en wanneer wordt je verwacht? 

Elke twee weken op vrijdagmiddag van 14u tot 15u organiseren we een digihulpsessie in het Lokaal Dienstencentrum Den Tap (Aalterstraat 10, 8755 Ruiselede).

Wie zijn onze digihelpers? 

Katrien Ally was de eerste die zich aanmeldde als digihelper. "Ik ben sinds drie jaar met pensioen en was vroeger werkzaam als IT'er. Toen ik de oproep op Facebook zag, wist ik meteen dat dit iets voor mij was! Ik doe dit omdat ik overtuigd ben dat er veel behoefte is aan digitale ondersteuning. Veel mensen hebben nog moeite met hun smartphones, tablets en computers."

Jean-Pierre Borremans meldde zich kort daarna ook aan als digihelper. "Ik ben geen onbekende in het dienstencentrum. Naast vrijwilliger achter de bar, organiseer ik vaak ontbijtwandelingen." vertelt de actieve vrijwilliger. "Voordat ik digihelper werd, hielp ik af en toe al mensen met hun digitale vragen. Het leek me dan ook heel logisch om me aan te melden als digihelper."

Interesse?

Het digipunt zoekt geen experts, maar mensen met een hart voor anderen. Twijfel je of je over de juiste kennis beschikt? We bespreken dit graag samen met jou. Interesse? Kom vrijblijvend langs bij LDC Den Tap of neem contact op via hanne.lambrecht@curando.be.