Geboortepremie

Als ouder ontvang je dankzij het gemeentebestuur een geboortepremie van 100 euro, als je op het moment van de geboorte van het kind een wettelijke verblijfplaats hebt in Ruiselede. 

Door een samenwerking met het Agentschap Uitbetaling Groeipakket ontvang je deze premie automatisch op je bankrekening. Een aanvraag indienen hoeft dus niet langer. 

Belangrijk daarbij is dat indien de twee ouders op hetzelfde adres zijn gedomicilieerd, het Agentschap ons de gegevens bezorgt van de jongste ouder en de premie ook op zijn/haar bankrekening zal worden gestort. 

We gaan van start met deze werkwijze voor de geboorten vanaf februari 2024 waarbij de uitbetaling in de loop van maart wordt voorzien.

Gegevens

Deze werkwijze is mogelijk dankzij gegevens die we van het agentschap ontvangen over de geboortes in onze gemeente. Over welke gegevens het gaat, en wat we er precies mee doen, hebben we vastgelegd in het protocol dat je binnenkort onderaan deze pagina kan vinden.

Family ProEf

Deze digitalisering werd gerealiseerd in samenwerking met Gemeente Wingene die samen met het Agentschap Uitbetaling Groeipakket trekker was van het project Family ProEf. Dat project werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiƫring door Gemeente zonder Gemeentehuis, een project van Vlaamse Veerkracht, het relancebeleid van de Vlaamse Regering dat gefinancierd werd door de Europese Unie via NextGenerationEU.

Meer info over het project en alle deelnemende lokale besturen op www.familyproef.be