Geboorte

De geboorte van een kind is altijd een speciale gebeurtenis. Het gemeentebestuur laat deze gelegenheid niet zomaar voorbijgaan en biedt in samenwerking met haar externe partners verschillende leuke initiatieven aan om je te ondersteunen bij de ontwikkeling van je kleintje.

In zitting van 25 januari 2024 keurde de gemeenteraad een nieuw reglement goed waarin de toekenning van de geboortepremie wordt vastgelegd. Dankzij een samenwerking met het Agentschap Uitbetaling Groeipakket ontvang je (voor kinderen die geboren werden vanaf februari 2024) je Ruiseleedse geboortepremie van 100 euro volledig automatisch. Lees er hieronder meer over.

Het geboortepakket (een leuk rugzakje met daarin onder meer info en gadgets van het Huis van het Kind en de Gezinsbond) haal je op bij de dienst burgerzaken in het gemeentehuis en dit tijdens de openingsuren.

Het Boekstartpakket haal je op in de bibliotheek, Nieuwstraat 8 en dit tijdens de openingsuren.

Ook aan de ouders van sterrenkindjes werd gedacht en wordt de mogelijkheid geboden de geboorte van het kindje te laten registreren.

Contact & openingsuren

Dienst Bevolking

Adres
Markt 1 , 8755 Ruiselede Gemeentehuis
Tel.
051 70 84 06
bevolking@ruiselede.be
Website
www.ruiselede.be
Ondernemingsnummer
0207.433.015
Openingsuren
Vandaag
Nu gesloten
open van 08:30 tot 12:00
Morgen
Gesloten

Diverse producten die door de Dienst Bevolking worden afgeleverd kan u ook zelf digitaal aanvragen via het Digitaal Loket of via Mijn Burgerprofiel.

Het maken van een afspraak wordt, ook tijdens de openingsuren, nog steeds aangeraden. Zo heeft u de grootste kans op de beste dienstverlening. Maak een afspraak via de betreffende dienst of via www.ruiselede.be/maak-een-afspraak 

U kan het gemeente- en OCMW-bestuur steeds telefonisch bereiken op:

  • maandag tot en met donderdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u
  • vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 15u
Alle openingsuren Dienst Bevolking