Fietstocht Vl@s

Nu de uitstappen en verre reizen geschrapt werden van de agenda, werkte de vereniging Vl@s (Vlaamse Actieve Senioren) Ruiselede een leuke regionale fietstocht met enkele corona-proof tussenstops uit. 

De tocht is ongeveer 40 km lang en start in het centrum aan fietsknooppunt 70 (Markt)

START

Ruiselede centrum aan knooppunt 70 en rij vervolgens naar knooppunt 30 (A. Rodenbachstraat), via knooppunt 39, richting nummer 55 tot voorbij Boomkwekerij De Bel. Aan het kruispunt Krommekeerstraat/ Planterijstraat sla je linksaf Planterijstraat in en blijf volgen tot de Maria-Aalterstraat. Hier linksaf tot aan Brasserie De Radio. Steek de Bruggesteenweg over en volg de Predikherenstraat tot aan wegwijzer
Sint-Jan. Volg daar links de Balgerhoekstraat.

1e STOP

Op de hoeve van Lia en Pierre, Balgerhoekstraat 132 kan je als niet-VLAS-lid tegen betaling genieten van een lekker koel drankje. Na genoten te hebben van een prachtig uitzicht op de velden kan je verder fietsen tot aan nummer 103. Sla hier rechts af richting de Leendreef. Volg deze straat tot aan het einde en sla linksaf. Je rijdt in de Keukelstraat en volgt vanaf hier de bordjes van de Wastineroute langsheen mooie landelijke wegen. Op een bepaald moment passeer je Egem-Dorp, voorbij bakkerij Vandenberghe.

2e STOP

De hongerigen kunnen hier op eigen kosten een taartje of koffiekoek aankopen en rechtstaand buiten opeten (gesloten op maandag en dinsdag).

Volg verder de Wastineroute tot je links de TV-toren ziet en rechts het bordje met richting naar knooppunt 23. Dat moet je volgen en vandaar naar knooppunt 25. Je rijdt nu in de Ratelingestraat tot aan het Schaepershof aan je rechterzijde. Je volgt hier rechtdoor tot aan Voeders Debrabandere. Hier neem je rechts en direct oversteken naar eerste straatje links, de Lijkstraat tot Huisakkerstraat. Sla linksaf tot aan de Ruiseledesteenweg. Steek over en rij de Balgerhoekstraat in. 

3e STOP

Aan nummer 45 kan je bij Yvan en Regine D’Halluin genieten van een gezond fris yoghurtje en andere hoeveproducten (elke dag open behalve op zondag).

TERUGTOCHT

Rij verder tot aan het volgende kruispunt. Sla vervolgens rechts af en rij voorbij de kerk van Sint-Jan tot aan knooppunt 27. Vervolgens links naar nummer 40 en daarna naar 80. Sla rechts af in de Lammersdam en kort daarop weer rechtsaf. Deze weg loopt naar een heel smal fietspaadje. Aan het einde sla je rechtsaf in de Scheidingsstraat richting knooppunt 86. Steek de Ruiseledesteenweg over en volg verder knooppunt 86, 89, 84 tot 70.