Fietsen langs plekken met een verhaal in het Bulskampveld

Het Brugse Ommeland is een regio boordevol verhalen! De fiets is de ideale manier om al deze verhalen op je eigen tempo te gaan ontdekken. Handig is de pocketuitgave ‘Lekker Fietsen’. In het themajaar 2023 presenteert Westtoer liefst zeven nieuwe of vernieuwde fietsroutes verspreid over het Brugse Ommeland: Bulskampveldfietsroute, Kastelenfietsroute, Polderrandfietsroute, Tielts Plateaufietsroute, Velden en Meersenfietsroute, Verdwenen Zwinhavensfietsroute, Wastinefietsroute. 

De routes vervangen een reeks klassieke bewegwijzerde lusvormige routes. Alle bewegwijzerde fietsroutes zijn geïntegreerd in het fietsnetwerk en staan vermeld op de nieuwe fietsnetwerkkaart. 

Uitschieters zijn de Bulskampveldfietsroute (56km) waar je op ‘erfgoedhotspots’ (onder meer in Kruiskerke en aan de begraafplaats Sint-Pietersveld) aan de hand van een filmpje een echt verhaal te horen krijgt of je een geheim ingefluisterd wordt. Langs de Verdwenen Zwinhavens krijg je dit jaar nog een laatste kans om door de virtual reality kijkers in de middeleeuwse havenstadjes te belanden. Ook de vernieuwde Tielts Plateaufietsroute is een pareltje. 

Tielts Plateau

De Tielts Plateaufietsroute (53,9 km) loopt door Tielt, Ruiselede en Wingene en laat je kennismaken met de schitterende uitzichten op het Tielts Plateau. Onderweg bewonder je maalvaardige windmolens en proef je van hoeve-ijsjes. De route ontsluit ook heel wat bos- en natuurgebieden zoals de Vagevuurbossen, het Sint-Pietersveld, de Vorte Bossen en de Meikensbossen. Geniet van de vele panoramisch zichten, zoals die vanop de Poelberg en kom even op adem met wat streeklekkers in de lokale horeca. 

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en heeft drie startpunten: Markt Tielt, Markt Ruiselede en het gemeenteplein van Wingene. Aan deze drie startpunten staat telkens een startbord. 

Lees meer