Elke Stap Telt

In het straatbeeld zijn sinds kort wegwijzers en spandoeken te zien die focussen op het project 'Elke stap telt'.
 
Om fit en gezond te blijven moet je bij voorkeur 10 000 stappen per dag zetten. Ook al bereik je niet dagelijks dit aanbevolen aantal, dan nog is elke stap een stap in de goede richting... Elke pas telt namelijk! Een kosten-effectiviteitsstudie van het project ‘10.000 stappen Gent’ toonde aan dat het halen van 10.000 stappen algemeen geleid heeft tot betere gezondheidsresultaten en lagere ziektekosten, met ook een positieve impact op mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties.

Naast gezondheidsvoordelen heeft het ook positieve effecten op gezondere mobiliteit en schonere lucht, een mooiere buurt, betere slaap, betere concentratie, minder valrisico’s, sociaal contact, een frisse neus, minder onkosten, gelukkiger zijn en meer energie hebben.

Stappenteller

In de app-stores vind je voldoende mogelijkheden om een digitale stappenteller te installeren op je smartphone (Stappenteller, Google Fit, Pacer, Fitbit, ...).
Wist je trouwens dat je bij onze sportdienst een draagbare stappenteller kan ontlenen? (051 68 73 73 of sport@ruiselede.be)
 
Als gemeentebestuur willen we onze inwoners motiveren om voldoende te bewegen, dit komt de algemene gezondheidsresultaten alleen maar ten goede. Daarom lanceren we dit najaar nog een algemene campagne... wordt vervolgd!

Campagne

Omdat het gemeentebestuur de inwoners wil motiveren om voldoende te bewegen, werd een opvallende campagne gelanceerd en zie je sinds kort wegwijzers met 'staptips' aan het park staan.

De komende jaren komen er nog een aantal projecten die hierin kaderen.

www.10000stappen.be