Elke Stap Telt: ontdek de nieuwe wandelroutes

Om fit en gezond te blijven moet je bij voorkeur 10 000 stappen per dag zetten. Ook al bereik je niet dagelijks dit aanbevolen aantal, dan nog is elke stap een stap in de goede richting... Elke pas telt namelijk! Een kosten-effectiviteitsstudie van het project ‘10.000 stappen Gent’ toonde aan dat het halen van 10.000 stappen algemeen geleid heeft tot betere gezondheidsresultaten en lagere ziektekosten, met ook een positieve impact op mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties.

Naast gezondheidsvoordelen heeft het ook positieve effecten op gezondere mobiliteit en schonere lucht, een mooiere buurt, betere slaap, betere concentratie, minder valrisico’s, sociaal contact, een frisse neus, minder onkosten, gelukkiger zijn en meer energie hebben.

Banken-beweeg-wandeling

In centrum Ruiselede kan u een route van 2km wandelen langs zes zitbanken. Bij elke bank kan u een beweegoefening uitvoeren. De oefeningen zijn zeer laagdrempelig van niveau. De banken-beweeg-wandeling is een route op maat van inwoners die meer beweging in hun dag willen brengen.

Ruiseleedse wandelroutes

Om je ook in eigen gemeente tot bewegen aan te zetten en wandelingen van behapbare afstanden te kunnen maken, verzamelde de sportdienst enkele  wandelroutes in Ruiselede, Doomkerke en Kruiskerke binnen het 'Elke stap telt'-thema. Van elke bestaande wandelroute werd een fiche gemaakt die het aantal stappen per wandelroute in kaart brengt. In centrum Ruiselede werd er bovendien een 10.000-stappenroute uitgepijld. Alle fiches zijn hieronder downloadbaar.

Stappenteller

In de app-stores vind je voldoende mogelijkheden om een digitale stappenteller te installeren op je smartphone (Stappenteller, Google Fit, Pacer, Fitbit, ...).
Wist je trouwens dat je bij onze sportdienst een draagbare stappenteller kan ontlenen? (051 68 73 73 of sport@ruiselede.be)
 
Als gemeentebestuur willen we onze inwoners motiveren om voldoende te bewegen, dit komt de algemene gezondheidsresultaten alleen maar ten goede.