Eerstelijnszone RITS

Eerstelijnszone RITS (Regio Izegem Tielt Samen) stemt het werk van de lokale besturen, plaatselijke zorgverleners en welzijnswerkers op elkaar af. Het doel? Een sterke zorg- en hulpverlening waar de burger centraal staat en die toegankelijk is voor iedereen.

Wat is eerstelijnszorg?

De lokale zorg- en hulpverleners zoals jouw huisarts, maatschappelijk werker, thuisverpleegkundige en poetshulp vormen de eerste lijn: zij zijn jouw eerste aanspreekpunt bij zorg- en welzijnsvragen. Een eerstelijnszone staat dicht bij zowel de eerste lijn als de burger en houdt rekening met de noden van de lokale bevolking.

Eerstelijnszone RITS

In Vlaanderen en Brussel zijn er 60 eerstelijnszones die zorg en welzijn lokaal coördineren. Ruiselede behoort tot Eerstelijnszone RITS samen met Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Tielt en Wingene. Binnen deze regio ondersteunt Eerstelijnszone RITS personen met een zorg- of ondersteuningsvraag en mantelzorgers. Daarnaast werkt ELZ RITS samen met lokale zorg- en hulpverleners aan een betere zorg en meer welzijn binnen de regio.

COVID-19

In de strijd tegen het Coronavirus staat Eerstelijnszone RITS mee in de frontlinie. Samen met de lokale besturen en medisch experten coördineert ELZ RITS de bron- en contactopsporing naar hoog-risicocontacten en organiseert de vaccinaties in de vaccinatiecentra van Tielt en Izegem. Als inwoner van gemeente Ruiselede kreeg of krijg je jouw inenting(en) toegediend in vaccinatiecentrum Europahal Tielt.

Word lid van het Eerstelijnsforum

Als zorg- of hulpverlener, mantelzorger, burger of patiënt kan je deelnemen aan het Eerstelijnsforum van Eerstelijnszone RITS. Twee keer per jaar denkt het Eerstelijnsforum samen na over de toekomst van onze regionale zorg- en hulpverlening.

  • Ben je burger, patiënt of mantelzorger en wil je je stem laten horen?
  • Ben je zorg- of hulpverlener en bouw je graag mee aan meer welzijn voor iedereen?

Meld je aan om lid te worden van het Eerstelijnsforum via info@eerstelijnszonerits.be en help zo de werking te verbeteren.

Meer informatie vind je op:

Gepubliceerd opdonderdag 20 mei 2021 om 09:35