Digipunt Ruiselede

De samenleving wordt steeds digitaler, maar voor sommigen gaat die digitale trein te snel. Daarom wil het gemeentebestuur inzetten op ondersteuning voor wie digitale problemen of vragen heeft. Vanuit het gemeentebestuur leek het lokaal dienstencentrum Den Tap de perfecte locatie voor de opstart van een digipunt, waarvoor een samenwerking werd aangegaan met Curando vzw. 

Curando zet vanuit hun WELBI werking reeds in op digitale ondersteuning en zal nu ook de werking van het digipunt helpen ondersteunen.

LDC Den Tap wordt een digipunt waar je op vaste tijdstippen terecht kan met al je digitale vragen of elke werkdag tussen 9u en 17u gebruik kan maken van materiaal. Je zal er toegang kunnen krijgen tot het gratis Wifi-netwerk op je eigen toestel of op één van de toestellen ter plaatse, een print of scan kunnen maken, digitaal de krant kunnen lezen,…. Op termijn zal je er zelf een laptop kunnen lenen en aangepaste hulp krijgen. Voor dat laatste is het digipunt nog opzoek naar digihelpers!

Wat is een digipunt? 

In een digipunt bieden we je oplossingen voor verschillende online problemen. Je krijgt er hulp bij al je digitale vragen: met de computer je cv maken of een opleiding volgen, Tax-on-web invullen, met Smartschool werken, videobellen met je smartphone, een premie online aanvragen, met een app een trein- of busticket betalen en veel meer. Je leert het rustig aan, stap voor stap. Zo zorgen we ervoor dat je online veel meer kunt! Nieuwsgierig? Kom langs in LDC Den Tap!

Iedereen is welkom om:

  • gebruik te maken van het gratis WiFi-netwerk. Op je eigen toestel of op één van de toestellen ter plaatse,
  • documenten te printen of te scannen.

Op termijn zal je er ook kunnen:

  • een laptop lenen,
  • hulp te krijgen bij het gebruik van je eigen toestel (laptop, tablet, ...),
  • een antwoord krijgen op al je digitale vragen!

Eerste inloopmoment

Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en die wat extra hulp kan gebruiken? Kom dan vrijblijvend langs op vrijdagnamiddag 16 juni vanaf 14u bij Katrien Ally. Katrien zal vanaf juni tweewekelijks aanwezig zijn op vrijdag in LDC Den Tap en al jouw digitale vragen beantwoorden.

Digihelpers gezocht!

Ben je handig met de computer en of smartphone? Heb je interesse in het digitale? Dan ben jij de digihelper die we zoeken! Zin om aan de slag te gaan als vrijwilliger in het lokaal digipunt? Als vrijwillige digihelper geef je ondersteuning, op een vast moment, in het lokaal dienstencentrum. Daar bekijk je samen met de hulpvragers zijn/haar digitale vraag. 

Interesse?

Het digipunt is niet op zoek naar experts maar naar mensen met een hart voor anderen. Ben je niet zeker of je over de juiste kennis beschikt? Wij bekijken dit heel graag samen met jou. Interesse? Kom vrijblijvend langs in LDC Den Tap of neem contact op via hanne.lambrecht@curando.be.