De Kringwinkel

De Kringwinkel Midden-West-Vlaanderen (Roeselare, Izegem, Torhout en Tielt) is de grootste promotor van hergebruik in de regio. Naast goederen brengen zij ook mensen opnieuw in de kringloop. De Kringwinkel kiest ervoor langdurig werklozen en leefloongerechtigden aan het werk te krijgen. Met de nodige ondersteuning kunnen deze personen misschien doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Werken aan tewerkstelling

Zowel de producten als het personeel hebben een verhaal. De inkomsten worden gebruikt om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Deze personen doen de nodige ervaringen op en krijgen terug een toekomstperspectief. 

Hergebruik van goederen

De Kringwinkel stimuleert het hergebruik van goederen. Zo worden vele goederen gered van de afvalberg. De Kringwinkel ontvangt herbruikbare spullen of kan gratis opgehaald worden. De spullen worden gesorteerd of gerepareerd zodat ze daarna een mooi plaatsje krijgen in de winkel. 

Betaalbaar shoppen

Iedereen kan terecht in de Kringwinkel. Zo vindt u er elke dag andere spullen en kan u kwaliteitsvol shoppen, zelf met een beperkt budget! 

Het OCMW kan kortingsbonnen geven aan cliĆ«nten. Informeer hierover bij het OCMW. 

Op de website vindt u info rond hun gratis ophaaldienst en de inzameling van herbruikbare goederen, de winkels en verkoopsvoorwaarden, de visie, de doelstellingen en alle contactgegevens.

Contactgegevens De Kringwinkel Tielt: