Dagverzorgingscentrum Den Tap

Dagverzorgingscentrum (DVC) Den Tap vind je in de dorpskern van Ruiselede boven het lokaal dienstencentrum Den Tap.

Het dagcentrum biedt ondersteuning bij de zorg en begeleiding van thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers zodat de bezoekers langer thuis kunnen wonen. Een team van gemotiveerde medewerkers staat van maandag tot en met vrijdag klaar om de bezoekers een actieve, zinvolle en kwaliteitsvolle dag aan te bieden en sociaal contact te stimuleren. Bezoekers kunnen naar eigen wens deelnemen aan tal van activiteiten zoals bakken, koken, groepsgymnastiek, gezelschapsspelen, kaarten, enzovoort.

De bezoekers kunnen in samenspraak met de sociale dienst van Curando kiezen of zij één of meerdere (halve) dagen per week naar het dagverzorgingscentrum komen.

Voor het vervoer van en naar ons centrum beschikken zij over een eigen aangepast busje. Daarnaast werken zij nauw samen met de Minder Mobielen Centrale van het OCMW Ruiselede. U kan ook opgehaald worden met het busje van het OCMW.

Hoe verloopt de dag?

Zij streven naar een stimulerend dagprogramma waardoor iedereen zich aangesproken kan voelen, rekening houdend met ieders talenten, interesses en levensverhaal. Er zijn verscheidene activiteiten waaruit de bezoekers kunnen kiezen waarbij er aandacht is voor beweging, creativiteit, muziek, cultuur, natuur, …

Een dagverzorgingscentrum kan voorzien in een bad- of douchemoment en kinesitherapie. Daarnaast kan tegen betaling ook een afspraak gemaakt worden bij de kapper, pedicure…
Afhankelijk van de mutualiteit is een tussenkomst mogelijk. 

Meer informatie?

Een aanvraag kan u doen bij de sociale dienst van het WZC Sint-Jozef, Pensionaatstraat 8. De dag na intake bij de sociale dienst kan het DVC opgestart worden.

051 77 89 60 of bieke.lauwers@curando.be

Prijs?

Contacteer Curando voor de juiste dagprijs. 

Wist u dat het OCMW € 2 per dag subsidie geeft aan Ruiseledenaren?

Geen vervoer? Geen probleem!

U kan hiervoor beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. 051 68 94 84