Corona: regionale inzameling en verdeling mondmaskers

Niet enkel de Federale en Vlaamse overheden werken hard aan de aankoop, inzameling en verdeling van beschermingsmateriaal. Ook regionaal slaan de gemeentebesturen Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene de handen in elkaar. Zo plannen de besturen onder meer de gezamenlijke aankoop van mondmaskers. 
 
Daarnaast stelden de gemeentebesturen, in samenspraak met de lokale huisartsenkring, de eerstelijnszone ELZ RITS en LMN (lokaal multidisciplinair netwerk), duidelijke afspraken op over het gebruik en de verdeling van mondneusmaskers onder de huisartsen en zorgverleners in de regio:
- Zorgverleners kunnen een aanvraag doen via de eerstelijnszone ELZ RITS |info@eerstelijnszonerits.be of 0471 41 91 08. Via thuisverzorgers kunnen ook zelfgemaakte maskers verdeeld worden bij (vermoedelijk) COVID-19 patiënten die zij zelf verzorgen.
- Voor dokters worden per triagepunt maskers beschikbaar gesteld. 
 
Tot slot doet de regio opnieuw een warme oproep om maskers of andere persoonlijke beschermingsmiddelen in te zamelen. 
Vanaf dinsdag 24 maart 2020 zal een gemeentelijk inzamelpunt beschikbaar zijn bij het gemeentehuis, Markt 1, 8755 Ruiselede. De ingezamelde materialen zullen regelmatig naar een centraal verdeelpunt gebracht worden en vervolgens verdeeld worden over de zorgactoren in de regio. 
In het bijzonder zelfgemaakte, genaaide maskers zijn welkom. 
 

In bijlage kan je handleidingen en nuttige tips terugvinden.

Gepubliceerd opmaandag 23 mrt. 2020 om 11:42