Burgemeesters Midwest versoepelen bijkomende algemene coronamaatregelen

De 16 burgemeesters van de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) besloten eind juli bijkomende eenvormige maatregelen te nemen bij het bestrijden van het coronavirus. Ook in Ruiselede nam Burgemeester De Roo hiertoe een burgemeestersbesluit.

Gezien er opnieuw een verbetering merkbaar is in de evolutie van het virus, besliste de Midwest-regio om het eerder genomen besluit te versoepelen en daarom werd ook een nieuw burgemeestersbesluit uitgevaardigd.

Dit nieuwe besluit gaat in op 21 augustus 2020 en komt bovenop de beslissingen die genomen werden door de Veiligheidsraad. Dit besluit wordt ingetrokken met een opvolgend besluit of tot dat hogere rechtsnormen deze materie reglementeren.

Mondmasker op zak

Op het hele openbaar domein en op alle publiek toegankelijke plaatsen van de gemeente Ruiselede is het ten allen tijde verplicht een mondmasker (mond-en neusbescherming) of elk ander alternatief in stof bij zich te hebben.

Mondmaskerdracht

Het dragen van een mondmasker (mond-en neusbescherming ) of elk ander alternatief in stof is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar op die plaatsen in artikel 21 bis van het Ministerieel Besluit zijn voorzien en daarnaast ook in recyclageparken.

Evenementen

Voor alle evenementen op het grondgebied van Ruiselede geldt een registratieplicht gelijk aan de registratieplicht die geldt voor de horeca (MB 28 juli 2020).

Alle evenementen dienen vooraf ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de burgemeester die ze aftoetst aan de geldende regels inzake veiligheid en gezondheid conform het Ministerieel Besluit dd. 28 juli 2020.  In Ruiselede kan dit via het evenementenformulier.

Gepubliceerd opdonderdag 30 jul 2020 om 09:37