Boom zoekt tuin –gemeentelijke groepsaankoop van tuinbomen en haagplanten

Alle Ruiseleedse gezinnen kunnen deelnemen aan de groepsaankoop 'Boom zoekt tuin'. Naast hoogstamloofbomen zijn ook laag- en halfstamfruitbomen en haagplanten in het aanbod opgenomen. Iedere tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat.

De aangeboden hoogstambomen hebben een gemiddelde waarde van ongeveer 35 euro. In toepassing van het gemeentelijk subsidiereglement voor duurzame milieu- en klimaatprojecten en -initiatieven worden de bomen, inclusief boomband en boompaal, aangeboden voor 15 euro per stuk. De halfstam- en laagstamfruitbomen worden respectievelijk aangeboden voor 10 en 7,5 euro per stuk. Per adres kunnen maximaal 5 bomen besteld worden tot 30 september 2024.

De verschillende soorten haagplanten kunnen besteld worden per pakket van 10 stuks. Hiermee kan ongeveer 2 meter aangeplant worden. De hoogte van de aangeboden planten varieert tussen 50 en 80 centimeter. Per adres kunnen maximaal 100 haagplanten besteld worden. Een pakket haagplantsoen wordt aangeboden voor 5 euro.

De bestellingen kunnen afgehaald worden op zaterdag 30 november 2024 tussen 9.00 en 11.00 uur aan de loods van de Technische Dienst (Eekhoutstraat 15).

Meer info over het aangeboden plantgoed en de bestelprocedure

Gepubliceerd opdinsdag 2 jul 2024 om 09:46