Boekenruilkastjes in Ruiselede en Kruiskerke

In het park aan de kerk en in de Kruiskerkstraat in Kruiskerke (kruispunt met de Zandbergstraat) kan je een boekenruilkastje terugvinden.  Een boekenruilkastje is een bibliotheekje dat gratis toegankelijk is.

Neem gerust een boek om ter plaatse of thuis te lezen. Na het lezen heb je de keuze: je ruilt het boek voor een ander uit het kastje, je houdt het zelf en je zet een eigen boek (in goede staat, zonder gescheurde kaft of ontbrekende bladzijden) in de plaats of je geeft het boek door aan iemand die op zijn/haar beurt komt ruilen. Op die manier blijft het aanbod wisselend en gevarieerd.

Het kastje biedt je de kans om goed leesvoer met elkaar te delen, zoals bijvoorbeeld de favoriete boeken uit je kindertijd of romans die je je vrienden zou aanraden. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen om het kastje te vullen met toffe boeken en iedereen mag er dus ook gebruik van maken.

Creatieve kastjes 

Het boekenruilkastje in het park werd onder handen genomen door de Ruiseleedse leerlingen Beeldende Kunst (Kuma) en kreeg een mooi, veelkleurig jasje.

Het kastje in Kruiskerke werd met de steun van het gemeentebestuur gerealiseerd door Kruiskerkenaar Marc Vandaele en kreeg de vorm van een Engelse telefooncel. 

Opgelet:

  • In coronatijden raden we aan je handen steeds te ontsmetten nadat je een boek uit het kastje hebt genomen.
  • Boeken die je ontleende bij de bibliotheek (Het Portaal, Nieuwstraat 8) breng je ook effectief terug naar de bibliotheek en stop je niet in het boekenruilkastje. Het kastje is geen inleverbus voor je bibliotheekboeken.

Gerelateerde items