Ruiselede in Bloei

De brochure Ruiselede in Bloei wordt jaarlijks gevuld met foto's die inwoners ons insturen. Het boekje bevat verschillende thema's, zoals: bloemen in de wei, narcissen, tulpen, blauweregen, ...

April

De maand april staat in het teken van kleur! In het begin van de bloeiperiode vallen vooral de fruitbomen, viooltjes, tulpen, Kersenbomen, Japanase sierkers en vergeet-me-nietjes op. 

Magnolia

Deze boom staat in deze periode van het jaar heel mooi in bloei! De Magnolia kwam oorspronkelijk niet in onze streek voor, maar werd geïmporteerd uit Azië en Zuid-Amerika. De bloei laat zich typeren door grote kelkvormige bloemen. Een bloeiende boom maakt van een afstand gezien een roze indruk, maar de bloemen kleuren enkel aan de basis roze of paars.

Sakura/Japanse Kerselaar

De Vlaamse naam van deze boom verklapt de herkomst van de boom al een beetje. De Japanse Kerselaar is afkomstig uit Japan en is er heel bekend. Er is zelf een feestdag aan gewijd, de Hanami Matsuri! Er worden dan tussen de bomen picknicks georganiseerd. De korte bloeiperiode symboliseert een nieuw begin en tegelijkertijd ook de vergankelijkheid van het leven. Na de korte bloeiperiode dwarrelen de bloemblaadjes als sneeuwvlokken naar beneden, wat heel mooie beelden oplevert. 

Mei

Blauweregen 

Blauwe regen is een sierlijke klimmer en bloeit van begin mei tot half juni met spectaculaire, lange en hangende trossen. De heerlijk geurende, lavendelblauwe bloemen worden tot 30 centimeter lang. Ze kondigen een mooie warme zomer aan! De Blauweregen komt van oorsprong uit het verre oosten. Het is een geweldig veelzijdige plant, meestal zie je de plant langs pergola's, muren of schuttingen groeien. 

Wist je dat de originele naam eigenlijk Wisteria is? En de Blauweregen in verschillende kleuren bestaat? Er zijn schakeringen van sneeuwwit, maar ook alle mogelijk tinten roze, lila, paars en blauw. Sommige zijn zelf rood! 

Brochure

De brochure Ruiselede in Bloei kan je vanaf nu vinden aan het onthaal van het gemeentehuis.

Bekijk de brochure digitaal

Stuur ons foto's!

Heb jij een leuke foto van een van deze thema's?  
Stuur ze ons door en misschien komt jouw foto wel in de volgende brochure terecht!

Ruiselede in Bloei