Be-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Update: Nationale test

Op donderdag 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook Ruiselede doet mee, zo kan onze gemeente de procedures inoefenen. Alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms of e-mail een testbericht ontvangen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op www.be-alert.be.

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Be-Alert

Be-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij Be-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

Be-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een Be-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. Be-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van Be-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Ruiselede en werkt in Gent? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dat een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje zee bent, of een uitstap maakt naar de zoo.

Inschrijven is volledig gratis.

Registreer je

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

Corona

Wie geregistreerd is ontvangt ook de updates inzake de corona-maatregelen.

Gepubliceerd opdinsdag 10 mrt 2020 om 13:56