Autodelen in Ruiselede

De Gemeente Ruiselede stelt samen met Claus Mobility twee deelwagens ter beschikking voor de inwoners van Ruiselede. Het autodeelplatform Claus2you biedt heel wat voordelen, zo kan je autodelen in je buurt zonder een abonnement te moeten afsluiten.

Wanneer is autodelen wat voor jou? Je doet graag of en toe een uitstapje, maat dat lukt niet altijd met het openbaar vervoer. Je bent een overtuigde fietser, maar om je boodschappen te doen, is een auto wel handig. Jullie hebben thuis twee wagens, waarvan er één meer dan 90% van de tijd in de garage staat. Daarbovenop vervangt een gedeelde wagen al snel vijf à zes privéwagens, hierdoor draag je je steentje bij aan de daling van de CO2-uitstoot!

Hoe werkt het? 

Je hebt een wagen ter beschikking op het ogenblik dat je er één nodig hebt. Zonder dat je een auto moet aankopen die je maar af en toe gebruikt, maar waar je wel de volle pot voor betaalt op het vlak van belastingen en verzekeringen.

Rij je niet, dan betaal je niet

Claus2you is een flexibel platform waarvan het financiële plaatje ook 100% aangepast is aan jouw rijgedrag. Dat betekent dat we geen abonnementskosten aanrekenen. Jij plaatst een tegoed op je app en betaalt enkel voor de duur en de afstand van je rit. Makkelijk én voordelig!

Hoe reserveer ik een auto

  1. Registreer je via www.claus2you.be en log je in via de app (Google Play of App store)
  2. Laad rijtegoed op
  3. Reserveer een van de twee deelauto's
  4. Open de wagen aan de hand van de app. Open de reservatie en klik tweemaal op de sleutelknop.
  5. Rit voorbij? Parkeer de wagen op z'n voorbehouden plek. Sluit je wagen en pas daarna sluit je de rit af. 

Bekijk het filmpje voor meer informatie!

Kostprijs

Claus2you werkt zonder abonnementskosten. Je plaatst een te goed op je account waarmee je voor de duur en afstand van je rit kan betalen. In onderstaande prijzen zijn de verzekering en brandstof inbegrepen. 

 Mazda 2Mazda 3
prijs per uur3,49 euro4,49 euro
prijs per kilometer0,29 euro0,30 euro
dagprijs vanaf 9 uur31 euro38 euro

Locatie

Twee van de drie wagens vind je op een vaste standplaats naast het gemeentehuis. De derde wagen staat in de Aalterstraat ter hoogte van het Hoppinpunt. Deze zijn goed te herkennen aan hun Claus2you-logo. Er zijn in totaal drie benzinewagens die ter beschikking worden gesteld, telkens met vijf zitplaatsen.