App Coronalert

De Coronalert app is onmisbaar in de strijd tegen COVID-19. De app werd in 2020 gelanceerd om, samen met de manuele contactopsporing, corona te bedwingen. De app werd ondertussen bijna 2,8 miljoen keer gedownload, dat is ongeveer één derde van het totaal aantal smartphones in België.

De app kreeg onlangs een update. Coronalert is gebruiksvriendelijker geworden en ook op technisch vlak zijn er verbeteringen. Naast de contactopsporing blijft Coronalert belangrijk in deze coronacrisis om anonieme contacten te waarschuwen in geval van een besmetting.

Op reis deze zomer? Genieten van een festival? Gezellig met vrienden iets gaan drinken? Mooie vooruitzichten! Download of activeer zeker ook Coronalert!

Wat kan de app?

  • je waarschuwen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • je adviseren over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.
  • andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus.
Gepubliceerd opvrijdag 25 jun 2021 om 10:42