Afvalophaling

Richtlijnen

Alle afval mag ten vroegste worden buitengezet vanaf 20u de dag vóór de ophaling en ten laatste om 6u de dag van de ophaling zelf.

Zet uw afvalzak duidelijk zichtbaar op de stoep voor uw woning, zonder dat de voetgangers of fietsers hier hinder van ondervinden.

Indien uw woning door werken, feestelijkheden of andere omstandigheden niet bereikbaar is op de dag van de ophaling mag u uw afvalzak op de dichtstbijzijnde hoek van de straat plaatsen die wel te bereiken is.

Om te weten wanneer welk afval in uw straat wordt opgehaald, kunt u de ophaalkalender van I.V.I.O. raadplegen. 

Werd uw afval niet opgehaald? Contacteer dan de Milieudienst of I.V.I.O. (051/3117 96 of info@ivio.be).

Vuilniszakken

In de gemeente Ruiselede worden enkel de GELE I.V.I.O. restafvalzakken (60 liter of 30 liter) gebruikt voor het huishoudelijk restafval.

PMD-afval moet aangeboden worden in blauwe PMD-zakken.

  • Gele of grijze (gelijkgesteld KMO-afval) restafvalzakken zijn ‘dure’ zakken, omwille van de verwerkingsprijs van het restafval dat erin thuishoort.
    Gebruik ze dan ook als dusdanig: werk selectief en mijd groente-, fruit en tuinafval en alle andere selectieve fracties (PMD, glas, papier en karton...) die u gratis kwijt kan (huis-aan-huis of recyclagepark) uit deze zak.
  • Gebruik de grijze zakken voor ambachtelijk afval; op die manier draagt u bij tot het reduceren van het cijfer huishoudelijk restafval/inwoner!

Kostprijzen

SoortInhoudKostprijs/rolAantal zakken/rol
Grote restafvalzak - GEEL60 l 18,00 euro10
Kleine restafvalzak – GEEL30 l9,00 euro10
PMD60 l3,00 euro20

Verdeelpunten op het grondgebied van Ruiselede

Raadpleeg http://www.ivio.be/dienstzakken