Aantal AED-toestellen in onze gemeente breidt uit!

De gemeente Ruiselede heeft al eerder stappen ondernomen om de veiligheid van haar inwoners te waarborgen door openbare AED's op strategische locaties te plaatsen.

Deze locaties zijn: de sporthal, de zijgevel van het gemeentehuis, de kantine van FC Doomkerke, en café Boltra in Kruiskerke. Daarnaast hebben Exportslachthuis Decoster-Danis en Piano's Maene al langer hun eigen AED-apparaten.

Nieuwe locaties

Lokale handelaar Chris Hullebusch, bedrijfsleider van Biebuyck gelegen aan Industriestraat 25, nam het initiatief om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te installeren aan de voorkant van zijn bedrijfspand. Het AED-toestel is nu toegankelijk voor iedereen in de gemeente. Ook aan de kantine van Groene Leeuwen Ruiselede is er een AED-toestel geïnstalleerd. Dit vult op de sportsite in de Tieltstraat het toestel aan in de sporthal (dat na de renovatiewerken verplaatst zal worden naar de ingang van de Zaal voor Sport en Spel). 

Hartveilige gemeente 

Het plaatsen van AED's in zowel lokale bedrijven als openbare ruimtes is een stap in de goede richting om de hartveiligheid van de gemeente Ruiselede te verbeteren. Deze apparaten kunnen een cruciale rol spelen bij het redden van levens in noodgevallen. De gemeente Ruiselede waardeert het initiatief van de lokale bedrijfsleiders ten zeerste en moedigt andere bedrijven aan de plaatsing van een AED-toestel te overwegen.

Gepubliceerd opdinsdag 14 nov 2023 om 14:42