Kiba-fiche, alle ontwikkelingsinfo van uw kind in één overzicht

Gaat uw kindje binnenkort naar school?

Vergeet dan zeker niet om de KIBA-fiche in te vullen. Deze fiche zorgt voor een globaal beeld op de ontwikkeling van uw kindje van baby tot peuter. Het heeft tot doel de overgang van thuis/opvanginitiatief naar de kleuterschool zo goed mogelijk te laten verlopen.

Je kan de KIBA-fiche hieronder downloaden of kom lang in het Sociaal Huis of via brugfiguur@ruiselede.be.

Aan de hand van de fiche kan een globaal beeld gevormd worden rond de ontwikkeling van het kind gaande van baby tot peuter. Dit heeft als doel de overgang van kinderopvanginitiatief (of thuisomgeving) zo goed en zacht mogelijk te doen verlopen. Nuttige informatie kan op deze manier met elkaar gedeeld worden, zodat dat de school over een goeie basis beschikt alvorens het kind van start gaat. Leerkrachten kunnen op deze manier beter inspelen op de noden, bezorgdheden en talenten van het kind.

Bij voorkeur wordt de KIBA-fiche ingevuld door de ouder, in samenspraak met het kinderopvanginitiatief, één maand voor schoolstart. Om een correcte weergave te kunnen bieden van de ontwikkeling van jouw kind bij overstap naar onderwijs is het vroegtijdig invullen van deze fiche af te raden. De KIBA-fiche bestaat uit verschillende onderdelen waar telkens beschreven staat wie wat dient te vervolledigen.