FERM Kinderopvang

Ben je op zoek naar leuke en gezellige opvang tijdens schoolvakanties? Waar je kind kan spelen, ontdekken, tot rust komen en zich thuis voelt? Wij bieden de ideale opvangformule.

De gemeente Ruiselede werkt samen met Ferm Kinderopvang voor de uitbating van vakantieopvang in Ruiselede.

Wie:

Onze buitenschoolse opvang is er voor alle kinderen van de basisschool (2,5 tot 12 jaar). Zij kunnen bij ons terecht op alle schoolvakanties tussen 7u-18u30.

In de zomervakantie zijn alle schoolgaande kinderen welkom tot en met de leeftijd van 12 jaar. 

Wat: 

FERM Kinderopvang organiseert leuke en gezellige vakantieopvang in een huiselijke sfeer. Er worden elke dag gevarieerde en leeftijdsgeschikte activiteiten aangeboden aan de kinderen. Deze activiteiten worden speels ingekleed, aan de hand van een weekthema. Bij Ferm kan je kind spelen, ontdekken, tot rust komen en zich thuis voelen.

Het team in Ruiselede bestaat uit een gediplomeerde verantwoordelijke en geselecteerde jobstudenten die werken in verschillende leeftijdsgroepen.

Waar:

Aalterstraat 8

8755 Ruiselede

Tarieven:

 Derde dagHalve dagVolledige dag
Normaal tarief€5,51€8,30

€16,57

Verminderd tarief*

€4,13€6,23€12,43

Sociaal tarief*

€2,76€4,15€8,29
Administratievergoeding€22,50

Nieuwe tarieven vanaf 01/09/2024:

 Derde DagHalve DagVolledige dag
Normaal tarief€5,73€8,63€17,23
Verminderd tarief*€4,30€6,47€12,92
Sociaal tarief€2,87€4,32€8,62
Administratievergoeding€23,00

*Verminderd tarief: Voor gezinnen met meerdere kinderen die op eenzelfde dag naar onze opvang komen.

*Sociaal tarief: Een sociaal tarief kan je aanvragen bij de verantwoordelijke en wordt berekend op basis van het jaarinkomen. De verantwoordelijke zal je aanslagbiljet of recente loonbrieven opvragen. Het tarief is 1 jaar geldig.

Financiële voordelen

  • Verminderd tarief bij meerdere kinderen uit hetzelfde gezin
  • De opvangkost is fiscaal aftrekbaar
  • Attest voor deel terugbetaling via mutualiteit

Reserveren: 

Voor vakantiedagen moet je een plaats voor je kind reserveren. Je kan alleen opvang reserveren als je kind al bij ons ingeschreven is. Via de contactgegevens kan je een afspraak maken voor een kennismakingsmoment. Hierop maak je kennis met de verantwoordelijke, worden de nodige documenten in orde gebracht en krijg je een rondleiding in de locatie.

Na dit kennismakingsmoment kan je via www.samenferm.be opvangplaatsen reserveren. Meer informatie hieromtrent vind je terug in het Huishoudelijk Reglement van Ferm Kinderopvang.

Opvang reserveren gebeurt online. Heb je geen computer of internet? Contacteer de verantwoordelijke. Samen zoeken we een oplossing.

Voor inschrijvingen en meer info:

Fleur Billiet

051/77.76.13   (Tussen 9-16u)

070 24 60 41   (voor nieuwe aanvragen)

bko.ruiselede@samenferm.be

www.samenferm.be

De verantwoordelijke kinderopvang is telefonisch bereikbaar op het nummer van het secretariaat tussen 9 en 16u. Wanneer de verantwoordelijke kinderopvang de oproep niet kan beantwoorden, is een collega uit de cluster bereikbaar via hetzelfde telefoonnummer op werkdagen tussen 9 en 16 uur.

U kan zich wenden tot het Huis van het Kind (Kasteelstraat 1a, 8755 Ruiselede) of per mail huisvanhetkind@ruiselede.be